100 jaar

Kinderpostzegels lanceert single 'Superkracht' met Kinderen voor Kinderen NXT en Armin van Buuren

Kinderpostzegels lanceert single 'Superkracht' met Kinderen voor Kinderen NXT en Armin van Buuren

BNNVARA presenteert de nieuwe popgroep ‘Kinderen voor Kinderen NXT’. De groep van twaalf kinderen bestaat uit oud-koorleden van Kinderen voor Kinderen en is speciaal voor kinderen van 10 tot 13 jaar. Samen met Kinderpostzegels lanceert NXT vandaag de single ‘Superkracht’, dat ook het thema is van 100 jaar Kinderpostzegels. De muziek is geproduceerd door een van Nederlands meest succesvolle dj’s ooit: Armin van Buuren.


NXT maakt taboes voor tieners bespreekbaar en moedigt ze aan te ontdekken wie ze zijn. Het nummer ‘Superkracht’ gaat over in jezelf geloven en over veerkracht: de superkracht in je hoofd en hart die je helpt om met moeilijke situaties om te gaan. Kinderpostzegels zet zich al 100 jaar in om de veerkracht van kinderen te versterken en de boodschap van dit nummer sluit daar perfect bij aan. De muziek is geproduceerd door Armin van Buuren en de tekst is geschreven door singer-songwriter Lars Koehoorn en executive producer Willem Laseroms.

Het is geweldig om iets voor zo’n mooi doel te mogen betekenen en ik hoop dat kinderen zich door de muziek gesteund zullen voelen.

- Armin van Buuren

Armin van Buuren: “De meeste mensen kennen mij natuurlijk als dj en producer, maar ik ben ook ‘gewoon’ een vader van een dochter en een zoon”, legt Armin van Buuren uit. “Tijdens een studiosessie ontstond een idee dat heel erg past bij Kinderen voor Kinderen en ik voelde mij meteen geroepen om hier iets mee te doen. Dit nummer is voor Kinderpostzegels, dat zich inzet voor kinderen die het moeilijk hebben. Het is geweldig om iets voor zo’n mooi doel te mogen betekenen en ik hoop dat kinderen zich door de muziek gesteund zullen voelen.”

Samen geven we kinderen superkracht

al 100 jaar