partnerschap

Nieuw programma: Samen Families Versterken voor Caribische organisaties

Nieuw programma: Samen Families Versterken voor Caribische organisaties

Kinderpostzegels en Oranje Fonds steunen samen initiatieven die gezinnen in armoede helpen

Kinderpostzegels en het OranjeFonds lanceren het programma Samen Families Versterken, voor sociale initiatieven in het Caribisch deel van ons Koninkrijk. Het programma is gericht op initiatieven die gezinnen - kinderen, jongeren en ouders - in kwetsbare omstandigheden helpen.

“Armoede en onzekerheid over het bestaan zijn grote uitdagingen op de Caribische eilanden. Hoewel deze problemen niet volledig kunnen worden opgelost door fondsen, zullen we samen met Kinderpostzegels een helpende hand bieden”, vertelt Oranje Fonds-directeur Sandra Jetten. “Door initiatieven te ondersteunen die zich richten op kinderen, jongeren en hun ouders, streven we ernaar dat gezinnen in kwetsbare omstandigheden er niet alleen voor hoeven staan en mee kunnen doen in de samenleving. Hiervoor hebben de fondsen 2.5 miljoen euro gereserveerd. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties draagt eenmalig financieel 500.000 euro bij aan het programma.”

Organisaties versterken

Met het driejarige programma schieten we vijftien sociale organisaties op de eilanden te hulp door het versterken van hun vaardigheden. Het gaat om organisaties die gelijke kansen voor kinderen en jongeren bevorderen, ouders in kwetsbare omstandigheden ondersteunen en/of armoedeproblemen aanpakken.

Het doel is om deze organisaties blijvend te versterken en te verduurzamen. Dit wordt gerealiseerd door financiële steun, het delen van kennis en een netwerk. Daarnaast zullen wij de infrastructuur voor de capaciteitsversterking van sociale organisaties via een aantal partners ondersteunen.

Organisaties op Aruba, Curaçao, Bonaire, Sint-Maarten, Sint-Eustatius en Saba kunnen zich tot 15 juli aanmelden via de Samenwerkende Fondsen Cariben. Deelnemers krijgen drie jaar lang tools om hun vaardigheden te versterken, zodat ze na afloop van het programma als duurzame organisatie kunnen voortbestaan.

Samen geven we kinderen superkracht

al 100 jaar