partnerschap

Playing for Success en Triple ThreaT aanwezig op eerste Donateursdag

Playing for Success en Triple ThreaT aanwezig op eerste Donateursdag

Bij Kinderpostzegels geloven we in verbinding. Zoals Okrah van Triple ThreaT het al zo mooi verwoordde: "Met Kinderpostzegels hebben we ook een persoonlijke band. Het gaat verder dan alleen het doneren van geld aan onze organisatie. Ze denken ook met ons mee en helpen ons om in contact te komen met andere organisaties."

En zoals we onze partners al met elkaar in contact brengen, wilden we ook onze donateurs kennis laten maken met de projecten waar Kinderpostzegels aan bijdraagt.

"Je investeert in verbinding en betrokkenheid via persoonlijk contact. Zeer waardevol. Daar kan geen brief of digitaal contact tegenop." aldus een donateur

Op 11 juli was het dan zover: onze eerste Donateursdag. Met dank aan Madurodam waar we onze donateursdag mochten houden op een wel heel bijzondere locatie. Om 9.45 uur kwamen de eerste gasten al binnen. Sommigen hadden er al een hele reis op zitten, want onze donateurs komen uit het hele land. Na een feestelijke ontvangst met een gebakje en het speciaal voor Kinderpostzegels gemaakte lied van Kinderen voor Kinderen Next op de achtergrond, trapte Sofie om 10.30 uur af in de grote zaal.

Sofie heeft in een vogevlucht laten zien wat we allemaal voor kinderen doen. Nu, maar ook in het verleden. Daarna was het woord aan Irene en Iwan van Playing for Success. Deze organisatie helpt kinderen tussen de 9 en 14 jaar die vastlopen op school. Deze kinderen volgen na schooltijd een traject van circa 10 weken om ze veerkrachtiger te maken en ervoor te zorgen dat ze zelfverzekerd hun weg kunnen vervolgen.

Als laatste vertelde Okrah van Triple ThreaT zijn levensverhaal. Hij ervaarde zelf het belang van een rolmodel in een omgeving waar dat helemaal niet zo vanzelfsprekend was. In zijn geval was het zijn basketbalcoach. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat hij op 19-jarige leeftijd is gestart met Triple ThreaT. En nu ruim 15 jaar later is Triple ThreaT niet meer weg te denken uit Haarlem en helpen jongeren andere jongeren nog steeds zich te ontwikkelen en in te zetten voor elkaar. Okrah had ook 3 jongeren meegenomen die hun eigen verhaal vertelden. Zij zetten zich nu, net als hij, in voor de jongeren in hun omgeving.

"Ik steun jullie al een aantal jaren maar nu ik de presentaties heb gezien ben ik helemaal blij dat ik dat doe. Wat een inspirerende sprekers!"

Dankzij de donateurs die ons duurzaam steunen, geven we de kinderen die dit nodig hebben superkracht en dat hopen we nog lang te kunnen doen!

We sloten de ochtend af met een lunch en veel donateurs vonden het leuk om een kijkje te nemen bij de tentoonstelling over de geschiedenis van Kinderpostzegels.

Na de lunch, mocht iedereen het park van Madurodam in. Een mooie afsluiting van een geweldige ochtend.

We hebben een bijzondere samenwerking met het Madurodam Kinderfonds, het fonds schenkt sinds haar oprichting jaarlijks 600.000 euro aan projecten en (eigen) activiteiten die kinderen en jongeren inspireren en motiveren verbinding te maken met anderen, actief te worden en iets te doen voor de ander om zo de samenleving een beetje mooier te maken! Lees hier meer over het fonds.

Bekijk hieronder de aftermovie die is gemaakt door onze eigen collega Inge van Harskamp

Hieronder een aantal foto's van onze Donateursbijeenkomst.

Samen geven we kinderen superkracht

al 100 jaar