al 100 jaar

over kinderpostzegels

Kinderpostzegels is dé goededoelenorganisatie met en voor kinderen. We staan voor gelijke kansen voor ieder kind. Heel veel kinderen staan met 10-0 achter in het leven. Door armoede, eenzaamheid en problemen thuis kunnen zij niet het beste uit zichzelf halen.

Kinderpostzegels is er voor deze kinderen.

Want ieder kind verdient gelijke kansen. We zorgen voor impactvolle programma’s die de veerkracht van kinderen versterken, dichtbij en ver weg. En waarbinnen kinderen zélf denken, doen en meebeslissen.

Zo maakt Kinderpostzegels 365 dagen per jaar het verschil met en voor kinderen.   

Onze geschiedenis

Al 100 jaar versterkt Kinderpostzegels de veerkracht van kinderen. We kijken terug op een geweldige geschiedenis, met bijzondere hoogtepunten. Wist je bijvoorbeeld dat we aan de wieg stonden van De Kindertelefoon? En dat de kinderpostzegelactie officieel is opgenomen in de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed?

Onze aanpak

Missie & visie

Ieder kind verdient gelijke kansen. Maar te veel kinderen staan vanaf de start al 10-0 achter. Omdat ze bijvoorbeeld in armoede opgroeien of geen veilig thuis hebben, angstig zijn of zich eenzaam voelen.
En dat is niet eerlijk. Want alle kinderen hebben evenveel recht om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen.

Lees meer over ons verhaal en de aanpak van Kinderpostzegels

de organisatie

Onze organisatiestructuur

De organisatie van Stichting Kinderpostzegels bestaat uit de afdelingen Projecten en Programma’s, Marketing en Communicatie en Bedrijfsvoering. Op ons hoofdkantoor in Leiden werken 35 mensen.