liefdevolle aandacht

Big Friends

Samen zorgen voor liefdevolle aandacht

Wij geloven dat kinderen zich met de juiste aandacht op sociaal en maatschappelijk vlak goed kunnen ontwikkelen. Helaas krijgt lang niet iedereen de kans op zo’n stabiele en positieve invloed. Kinderen die opgroeien in minima gezinnen, die weinig zelfvertrouwen hebben of die onzeker zijn over hun eigen kunnen of de Nederlandse taal staan al snel met 10-0 achter.  

Wanneer een kind niet de juiste aandacht krijgt, kan dit tot grote problemen leiden. Ze doen minder hun best op school, ze spijbelen meer, ze tonen vaker agressief gedrag en de kans op alcohol drinken of drugs gebruiken neemt toe. Het hebben van ontwikkelingsrelaties - bijvoorbeeld in de vorm van een volwassen mentor, een Big Friend- kan bijdragen aan positief gedrag, sociale en emotionele ontwikkeling en schoolprestaties.  

Samen met Big Friends zorgen we dat deze kinderen de aandacht krijgen die ze nodig hebben. Iets relatiefs kleins, zoals wekelijks iets leuks ondernemen met een maatje, kan een enorme (positieve!) impact hebben in het leven van een kind. Door bijvoorbeeld naar het theater of de bieb te gaan, een kookworkshop te volgen of gewoon buiten te spelen ontdekken kinderen nieuwe talenten. Ze functioneren door deze aandacht beter in hun dagelijks leven en worden zo zelfredzamer en zelfverzekerder. 

Meer weten? Kijk op de website van onze partner Big Friends

Otie (47 jaar)

“Dani is in een paar maanden tijd echt opgebloeid” 

“Dani’s wereld was letterlijk en figuurlijk beperkt. Hij heeft geen eigen kamer en woont met zijn moeder en zusjes in een klein appartement. Hij is opgegroeid met een andere cultuur, het liefst is hij 24 uur per dag aan het gamen en hij kwam niet buiten zijn wijk Overvecht.

Toen wij 1,5 jaar geleden aan elkaar gekoppeld werden, ging er voor ons allebei een wereld open.

We doen veel leuke dingen samen. Dat kan een bezoekje aan het theater of een museum zijn, maar we worden minstens zo blij van samen rappen in de auto. Of van een potje schaken in het park, dat heeft hij mij geleerd! Dani is een superslimme jongen, maar hij was erg in zichzelf gekeerd. Hij was geen prater, had weinig zelfvertrouwen en kon zijn ei nergens kwijt. En dat in die belangrijke tijd van zijn leven, waarin hij zich moet kunnen ontwikkelen, ontplooien. In de afgelopen tijd is Dani helemaal opgebloeid. Hij loopt en kijkt zelfs zelfverzekerder. Puur door dat beetje extra aandacht! Veel mensen vinden het vaak lastig om tijd in anderen te investeren. Ze doneren misschien liever wat geld. Maar wat je voor die liefdevolle aandacht terugkrijgt, zowel Dani als ik, is onbetaalbaar.”

Zeggen wat ik voel

“Ik vind samenwerken met andere kinderen en praten met volwassenen moeilijk. Mijn maatje kan heel goed kletsen en daar leer ik veel van. Ik durfde nooit mijn mening te geven, maar nu kan ik veel beter zeggen wat ik voel!”

Boaz (13 jaar)

Zelfvertrouwen

“Hope schaamde zich dat haar Nederlands nog niet perfect is. Ze heeft geleerd dat het oké is om fouten te maken. De laatste maanden is ze steeds makkelijker en meer gaan praten.” 

Vader van Hope (10 jaar)

bewustwording

“Raya is zich bewuster geworden van haar gedrag op anderen, waardoor ze nu veel beter met haar klasgenoten kan omgaan.”

Big friend van Raya (11 jaar)

samen geven we kinderen superkracht

Al 100 jaar