Hoe regel ik mijn nalatenschap?

Steeds meer mensen vragen zich af hoe zij een goed doel als Stichting Kinderpostzegels kunnen steunen via hun testament. Welke mogelijkheden zijn er? Hoe zit het erfrecht in elkaar? Hoe stel ik een testament op? Wie regelt mijn zaken als ik dat zelf niet meer kan?

Het opstellen van een testament is een proces. De meeste mensen gaan niet over een nacht ijs en oriënteren zich allereerst om zo hun persoonlijke wensen en ideeën te bepalen. Vervolgens laten ze deze bij de notaris op papier zetten. Vaak geeft het rust, dat alles goed is geregeld en precies zal worden uitgevoerd, zoals jij dat wil. Hieronder lees je in het kort de te ondernemen stappen.

Welke stappen neem je?

Start

stap 1

Testament

Een testament laten opstellen bij de notaris of wijzigen is gemakkelijk. De notaris kan er samen met jou voor zorgen dat in je testament de juiste uitgangspunten en bepalingen worden opgenomen. Hierdoor wordt je nalatenschap precies zo uitgevoerd en verdeeld als je wenst. Daarbij kan de notaris je het werk uit handen nemen. Zo kun je erop vertrouwen dat alles wordt geregeld als je er zelf niet meer bent 

stap 2

Erfgenaam of legaat

Bedenk allereerst wie je tot erfgenamen wilt benoemen.
Ook kun je overwegen of je legaten in je testament wilt opnemen en aan wie je die wilt nalaten. Een legaat is een vastgelegd deel van je erfenis, bijvoorbeeld een schilderij of huis. Of een vast bedrag. Of een bepaald percentage van je vermogen.

stap 3

Executeur

Benoem eventueel een executeur. Een executeur regelt de afwikkeling van je nalatenschap na je overlijden. Dit kan bijvoorbeeld een familielid, goede vriend of notaris zijn.
Ook kun je Stichting Kinderpostzegels als executeur benoemen, in overleg. Graag gaan wij dan met je in gesprek om je persoonlijke wensen te vernemen.

stap 4

Notaris

Om je testament op te stellen, maak je een afspraak met een notaris. Je bespreekt met elkaar je wensen. De notaris licht de juridische aspecten toe en je kunt met al je vragen bij de notaris terecht. Vervolgens maakt de notaris een concept-testament dat je thuis rustig kunt nalezen. Zijn je wensen goed omschreven? Dan maak je een vervolgafspraak om het testament te ondertekenen. Of maak zelf een testament. Wij werken samen met NuTestament. Daar regel je eenvoudig online, voor een vast laag bedrag en in je eigen tempo een testament. Ontdek hoe het werkt op NuTestament.nl .

Alle gegevens die nodig zijn

Alle gegevens die nodig zijn voor de notaris bij het opnemen van Kinderpostzegels in je testament:

Stichting Kinderpostzegels Nederland
Schipholweg 97
2316 XA Leiden

KvK-nummer: 41167934
RSIN-nummer: 0096.52.668

Contactgegevens:
T: 071 – 525 98 25
E: kirstens@kinderpostzegels.nl

Wat past bij jou?

In onze brochure ‘Zorgen voor de kinderen van morgen’ lees je alles over de verschillende vormen van nalaten en kun je bekijken wat bij jou past.
Heb je nog persoonlijke wensen of bijzondere vragen hierover? Neem gerust contact met ons op. Jij hebt de regie, maar we helpen je graag. Bel 071 – 525 98 25 of mail naar kirstens@kinderpostzegels.nl.

Kirsten Snel
Kirsten Snel

Ik sta je graag te woord

Mijn naam is Kirsten Snel en ik help je graag verder als je wensen of vragen hebt over nalaten aan Kinderpostzegels. Of als je een persoonlijk gesprek wenst. Je kunt contact met mij opnemen via  071 - 525 98 25. Of via kirstens@kinderpostzegels.nl.

Samen geven we kinderen superkracht

al 100 jaar