Blij naar school

Jeugdeducatiefonds

Maximale ontwikkelingskansen voor álle kinderen 

In Nederland groeien 230.000 kinderen op in armoede. Kinderen uit arme gezinnen hebben minder mogelijkheden dan kinderen uit rijkere gezinnen. Ze hebben minder ontspanningsmogelijkheden, minder ontwikkelmogelijkheden, en minder voorzieningen thuis. Financiële problemen en zorgen thuis leiden bij kinderen tot stress en lagere schoolprestaties. Het gevolg hiervan is toenemende kansenongelijkheid.

Steuntje in de rug 

Kinderpostzegels is vanaf de oprichting betrokken bij het Jeugdeducatiefonds. Samen hebben we al duizenden kinderen kunnen helpen, bijvoorbeeld op het gebied van sport en spel en met schoolspullen.  

Via de basisschool krijgen de kinderen in de doelgroep dat wat ze nodig hebben voor hun ontwikkeling, maar wat ze vanuit huis niet kunnen krijgen. De leerkrachten weten als geen ander waar hun leerlingen behoefte aan hebben. Denk aan bijles, een bril of leesboeken voor thuis, maar ook een museumbezoek, schoolreisje of sportactiviteit. Samen met het Jeugdeducatiefonds zorgen we dat alle kinderen zich maximaal kunnen ontwikkelen, ook als er thuis weinig geld is.  

Toekomstperspectief vergroten 

Als we niets doen, weten we nu al wie de arme mensen van de toekomst zijn. Investeren in deze kinderen vergroot hun kansen op een actief, gezond en gelukkig leven. Dat is goed voor de kinderen en goed voor de samenleving. 

Meer weten? Bezoek de website van onze partner Jeugdeducatiefonds.

Verschillende leerkrachten vertellen hoe kinderen geholpen werden door Kinderpostzegels en Jeugdeducatiefonds:

Gymschoenen

“Er zijn nogal wat kinderen die zonder gymschoenen naar school komen. Met financiële hulp heeft de school gymschoenen kunnen kopen zodat kinderen toch mee kunnen gymmen.”

Een bril

“Toen de bril van een leerling met slecht zicht tijdens een incident kapotging bracht dat voor de ouders grote zorgen met zich mee omdat er geen geld voor een nieuwe bril was. De ontvangen hulp gaf het gezin steun, en een vereiste: namelijk goed zicht.”

Zwemles

“Een alleenstaande moeder kon de zwemlessen voor haar drie kinderen niet betalen. De school en flat waarin dit gezin woont staat vlak langs het water. Met financiële hulp konden deze kinderen leren zwemmen.”

samen geven we kinderen superkracht

Al 100 jaar