veilige plek

Kamer voor een Kind

Een plek waar je je even kunt terugtrekken

Het is belangijk voor kinderen in een pleeggezin om een eigen kamer te hebben. Een plek waar ze zich kunnen terugtrekken en wat privacy hebben. Maar niet elk pleeggezin heeft genoeg kamers.

Hulp bij verbouwing

In Nederland zijn 16.717 pleeggezinnen die deze kinderen liefdevol opvangen, ook al hebben ze eigenlijk geen kamer over. Om meer kinderen een thuis te bieden, is er soms een verbouwing nodig bij het pleeggezin. Kinderpostzegels helpt pleegouders hierbij. 

Wat doen wij?

Kinderpostzegels ondersteunt pleeggezinnen om extra kamers voor pleegkinderen te realiseren. Bijvoorbeeld door het plaatsen van een dakkapel of dakraam, of door de aanschaf van een bed en kasten. Zodat ieder (pleeg) kind een eigen plek heeft.

Per 1 april 2024 is de uitvoering van Kamer voor een Kind overgenomen door onze partner Stichting Ondersteuning Pleeggezin. Met vragen kun je terecht op de website van Kamer voor een Kind of via mail: kamer@ondersteuningpleeggezin.nl.

"Soms maken kinderen thuis nare en onveilige situaties mee, waardoor het voor hen beter is om in een pleeggezin te wonen. Ook kinderen waarvan de ouders (tijdelijk) niet in staat zijn goed voor ze te zorgen, worden opgevangen in een pleeggezin."

samen geven we kinderen superkracht

Al 100 jaar