Kinderpostzegels brengt samen met KidsWeek bijzondere jubileumkrant uit

6 juni 2024

Om het 100-jarig bestaan van Kinderpostzegels te vieren is deze week een speciale Superkracht Krant verschenen. Deze uitgave is een samenwerking tussen Kinderpostzegels, DPG Media en KidsWeek. Deze unieke uitgave is voor én door kinderen gemaakt. De krant heeft als thema ‘verleden, heden en toekomst’ en valt samen met de reguliere KidsWeek op de mat bij basisscholen en abonnees.

Zes enthousiaste kindreporters - Enora, Jasmijn, Carice, Santiago, Tom en Adit - zijn de afgelopen weken als echte redacteuren op pad gegaan. Jasmijn en Carice brachten een bezoek aan vrijwilligers van de Kindertelefoon, Adit ging langs bij de Koninklijke Joh. Enschedé - de plek waar de Kinderpostzegels worden gedrukt - en Tom sprak met een leerkracht over het geheim van het verkopen van kinderpostzegels en hoe de actie bijdraagt aan het groepsgevoel in de klas.

Verder liep Caris een dagje mee met Sofie Vriends, de directeur van Kinderpostzegels en schreef Santiago een mooi artikel over de film Superkrachten voor je Hoofd van Dylan en Marit Haegens.

Begin april kregen de reporters in spé van eindredacteur Maartje Dammers een rondleiding op de redactie van Kidsweek waarna ze in een workshop de kneepjes van het vak leerden. Na het interviewen en schrijven gaven de zes kindreporters eerder deze week akkoord op de krant en werd deze doorgestuurd naar de drukker. En het eindresultaat mag er zijn. Acht pagina’s boordevol artikelen en weetjes over Kinderpostzegels.

100 jaar Kinderpostzegels
Kinderpostzegels bestaat dit jaar 100 jaar. We kijken terug op een geweldige geschiedenis én we komen volop in actie voor kinderen van vandaag en morgen. Heel veel kinderen staan met 10-0 achter in het leven en missen daardoor iets essentieels: een goede basis om veerkrachtig te zijn. Samen met heel Nederland versterken we de veerkracht van deze kinderen. Samen geven we kinderen superkracht.

samen geven we kinderen superkracht

Al 100 jaar