liefdevolle aandacht

Playing for success

Geloven in jezelf

Gebrek aan zelfvertrouwen kan voor kinderen grote gevolgen hebben, bijvoorbeeld op school. Als het een tijdje niet goed gaat op school kunnen kinderen gaan geloven dat ze het echt niet kunnen. De kennis is er vaak wel, maar ze durven geen hulp te vragen of zich uit te spreken in de klas. Samen met Playing for Success bieden we deze kinderen de kans om tijdens een naschools programma in een aantal weken een flinke dosis zelfvertrouwen op te bouwen. 

‘Een leerdoel voor Curt was om mensen meer te vertrouwen, dat heeft met zijn verleden te maken. Ik denk dat hij daar behoorlijk wat stappen in heeft gezet!’

- pleegvader Curt (deelnemer Playing for Success)

Leren met een wow-factor 

Kinderen van 9-14 jaar komen bij elkaar op een bijzondere locatie, zoals een theater of een voetbalstadion. Plekken waar je normaal niet zomaar mag rondlopen, dat maakt het extra speciaal! Daar doen ze allerlei activiteiten om zo op een positieve, leuke manier samen nieuwe dingen te leren. Samenwerken, beter voor jezelf opkomen, doorzetten – ook als je het moeilijk vindt- en vragen durven stellen: alles komt aan bod. 

Meer zelfvertrouwen

De kinderen zien dat ze niet de enige zijn die ergens tegenaan lopen en ze ontdekken dat ze wél kunnen leren. Daardoor krijgen ze meer zelfvertrouwen en omdat ze beter in hun vel zitten, gaat het op school ook vaak beter. 

Meer weten? Bezoek de website van onze partner Playing for success.

samen geven we kinderen superkracht

Al 100 jaar