liefdevolle aandacht

Triple ThreaT

Het goede voorbeeld geven

Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen gelijke kansen krijgen om zich op sociaal en maatschappelijk vlak te ontwikkelen. In zogenoemde achterstandswijken groeien veel kinderen op met een gebrek aan aandacht, geld, perspectief of zelfs liefde. Doordat zij zich vaak onbegrepen, ongehoord en gefrustreerd voelen, zetten ze zich af tegen de maatschappij en worden alle opgelegde, negatieve labels bevestigd.

In de Haarlemse wijk Schalkwijk werd veel op straat gehangen, deze wijk werd als probleemwijk bestempeld. Maar er werd vooral gekeken naar wat deze kinderen en jongeren allemaal níet kunnen.

Wanneer kinderen het gevoel hebben er niet toe te doen, daalt hun eigenwaarde, hun zelfvertrouwen en de motivatie er iets van te maken. Want wat heeft het voor zin, waarom zouden ze?

“Met de juiste aandacht kun je zijn wie je bent en worden wat je wilt”

Door erin te geloven dat iedereen kansen heeft, en door te laten zien wat er voor jou weggelegd kan zijn, kan een kind weer dromen, zich ontwikkelen. Met de inzet van sport, cultuur en lifestyle, zorgen wij samen met Triple ThreaT in Schalkwijk voor een positieve omgeving. Een community van en voor jongeren, waarbij ze met hun eigen inzet en met behulp van coaches vooruit worden
geholpen. Door elkaar het gevoel te geven dat je iets écht kunt, door die liefdevolle aandacht, zien we kinderen groeien.

Meer weten? Kijk dan op de website van onze partner Triple ThreaT

Wat jaren geleden begon als een potje basketballen op straat is uitgegroeid tot een van de grootste community’s van Haarlem. Drie generaties vertellen hoe Triple ThreaT hen structuur, perspectief en levenslessen gaf.

“Ik heb er een supergrote familie bij gekregen”

Toekomstig profbasketballer
Kaylen (11 jaar)


“Via mijn vader ben ik in contact gekomen met Triple ThreaT. Ik mocht altijd mee naar zijn basketbalwedstrijden, en toen ik vijf jaar was begon ik zelf met trainen. Toen mijn vader ziek werd, kon hij niet meer sporten. Mijn team ving
mij op en ik kan altijd bij mijn coach terecht.

Later wil ik ook bij TTT gaan werken, ik leer er nu al hoe je dingen kunt organiseren en hoe je mensen kunt helpen. Ook als ik niet basketbal ben ik hier veel te vinden. Triple ThreaT voelt als thuis en de mensen hier zijn mijn familie. Ik kon er zelfs mijn verjaardagsfeestje vieren!”

“Hier zagen ze wélwat ik waard ben."

Coach Kevy (24 jaar)

“Toen ik op mijn zestiende in
deze wijk kwam wonen, kende ik niemand. Op school had ik het niet altijd makkelijk, de kwaliteiten die ik had werden door niemand opgemerkt. Voor een knipbeurt kwam ik bij Triple ThreaT terecht. Hier zagen ze wél wat ik kon en wat ik waard was. Bij TTT ben ik een grote broer, een luisterend oor, een coach en een rolmodel. Ik help jongeren met sportlessen, ik geef workshops op scholen
en ik zit in het bestuur.

Als je me vier jaar geleden had gezegd dat ik een Hbo-opleiding zou doen, had ik je uitgelachen. Maar ik ben nu bijna klaar. Dankzij TTT heb ik mezelf en mijn talenten maximaal kunnen ontwikkelen en help ik nu kids om hetzelfde te doen.”

“Het goede voorbeeldgeven helpt”

Oprichter Okrah (34 jaar)

“Zonder netwerk krijgen sommige kinderen niet de aandacht of begeleiding die ze nodig hebben. Als je een doel voor ogen hebt, moet je dat ook kunnen bereiken. Wil je iets met sport, muziek, media of iets heel anders? Bij Triple ThreaT is het mogelijk.

Met hulp van coaches en inzet van de kinderen zelf helpen we ze vooruit. Elke generatie kan de volgende weer helpen, daarin ligt onze kracht. Bij TTT geloven we heel erg in ‘lead by example’: het goede voorbeeld geven, zodat kinderen en jongeren zich kunnen ontwikkelen en hun kwaliteiten optimaal kunnen benutten.”

samen geven we kinderen superkracht

Al 100 jaar