liefdevolle aandacht

Villa Pinedo

“Als ik geen Buddy had gehad, had ik me nooit meer zo vrolijk gevoeld.”

Als ouders uit elkaar gaan, moet er voor kinderen de juiste steun zijn. Dit is helaas niet altijd vanzelfsprekend. Een scheiding is vaak niet het grootste probleem, maar de manier waarop ermee wordt omgegaan wel. Wij vinden het belangrijk dat kinderen steun krijgen van anderen in de omgeving, en dat er liefde en aandacht is op momenten dat het niet zo lekker gaat. 

Samen met Villa Pinedo zorgen wij ervoor dat kinderen een (online) plek hebben waar ze zichzelf kunnen zijn en waar écht naar ze wordt geluisterd. Op een laagdrempelige manier krijgen kinderen hier de ruimte om te praten over de scheiding van hun ouders, alles wat daarbij komt kijken en wat ze daarbij voelen. Ze kunnen bij Villa Pinedo terecht voor informatie, ze kunnen vragen stellen aan andere kinderen, ervaringen delen of zich aanmelden voor een Buddy. Dit zijn jonge ervaringsdeskundigen die zelf gescheiden ouders hebben en hetzelfde hebben meegemaakt.

Wanneer er iemand is bij wie je altijd terecht kunt, die benadrukt dat het oké is om te voelen wat je voelt, en waarbij ruimte wordt gegeven voor al je emoties, kom je weer in je eigen kracht: je voelt je sterker dan ervoor. Kinderen krijgen zo toekomstperspectief en kunnen dankzij tips en adviezen zelf ontdekken hoe ze de scheiding van hun ouders om kunnen gaan. Door te investeren in een sterke basis, krijgen ook deze kinderen de kans om gewoon kind te zijn en zichzelf te ontwikkelen tot zelfredzame burgers.  

Meer weten? Kijk op de website van onze partner Villa Pinedo.

Maite (19 jaar)

Nu wil ik graag anderen helpen

“Toen ik 13 jaar was gingen mijn ouders uit elkaar. Er was veel ruzie thuis, mijn ouders zeiden onaardige dingen over elkaar en ik werd een soort boodschapper tussen hen twee. Ik had één vriendinnetje dat ook gescheiden ouders had, met haar kon ik er een beetje over praten. Maar omdat haar situatie heel anders was, zij had bijvoorbeeld geen contact meer met haar vader, voelde ik me toch eenzaam.

Ik liep vast en had sterk de behoefte om er met iemand over te kunnen praten.

Bij Villa Pinedo meldde ik me aan voor een Buddy, hopend op een goede klik. En die was er! We hadden wekelijks contact, ze checkte vaak even bij me in en ik kon alles bij haar kwijt. Haar steun heeft me geholpen met het doorkomen van deze heftige periode en het verwerken ervan. Bovendien ben ik zelf nu ook Buddy geworden! Ik krijg vaak de terugkoppeling dat kinderen mij als een grote zus zien. Ze willen gehoord worden en zich begrepen voelen, maar vragen ook om praktische tips. Kinderen kunnen zo op een heel laagdrempelige manier anoniem om hulp vragen. We helpen ze de scheiding door en kunnen er echt voor ze zijn. Als dat niet het geval was, denk ik dat veel kinderen de scheiding niet goed kunnen verwerken en misschien later vastlopen of psychische problemen krijgen. Mijn eigen, nare ervaring zorgde voor een positieve verandering, en daar kan ik anderen nu ook bij helpen. Hoe mooi is dat?”

*Maite staat niet op de foto*

een soort dagboek

“Mijn Buddy is een soort dagboek, en het coole is dat ze terugpraat!”

eindelijk praten

“Ik had niemand anders waarmee ik kon praten over de dingen in mijn hoofd.”

last van mijn schouders

“Ik kan al mijn problemen bij mijn Buddy kwijt en hij is er altijd voor me. Er is een last van mijn schouders gevallen.”

samen geven we kinderen superkracht

Al 100 jaar