100 jaar Kinderpostzegels

Armoede. Eenzaamheid. Problemen thuis. Honderdduizenden kinderen worstelen elke dag met deze problemen. Zij hebben geen veilige plek, krijgen geen steun in hun omgeving of missen de sociaal-emotionele vaardigheden om met hun situatie om te gaan. In hun leven ontbreekt een goede basis om veerkrachtig te zijn. Terwijl geen kind zonder kan – op school, thuis, overal! Want veerkracht is als een superkracht in je hoofd en je hart die je helpt in moeilijke situaties. Kinderpostzegels is er voor deze kinderen. We versterken de veerkracht van kinderen, samen met jou. En dat al 100 jaar! Samen geven we kinderen superkracht.

Onze geschiedenis

Al 100 jaar versterkt Kinderpostzegels de veerkracht van kinderen. We kijken terug op een geweldige geschiedenis, met bijzondere hoogtepunten. Wist je bijvoorbeeld dat we aan de wieg stonden van De Kindertelefoon? En dat de kinderpostzegelactie officieel is opgenomen in de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed?

superkracht
100 jaar
superkracht
100 jaar
superkracht
100 jaar
superkracht
100 jaar
superkracht
100 jaar

Ons werk

Kinderpostzegels is dé goededoelenorganisatie met en voor kinderen en staat voor gelijke kansen voor kinderen. Heel veel kinderen staan met 10-0 achter in het leven. Door problemen thuis, armoede en eenzaamheid kunnen zij niet het beste uit zichzelf halen. Samen met onze partners zetten wij ons in voor deze kinderen.  

Wij geloven dat ieder kind recht heeft op een veilige plek, liefdevolle aandacht en om blij naar school te kunnen gaan.

Veilige plek

Ieder kind heeft een veilige plek nodig. Een plek waar je jezelf kunt zijn en waar je tot rust komt. Want alleen vanuit die stevige basis kan een kind zichzelf ontwikkelen. Een veilige plek geeft een kind superkracht. 

Liefdevolle aandacht

Ieder kind heeft liefdevolle aandacht nodig. Iemand die jou ziet en hoort, iemand met wie je kunt praten en waarmee je leuke dingen kunt doen. Want alleen dan kan een kind veerkrachtig zijn. Liefdevolle aandacht geeft een kind superkracht.

Blij naar school

Ieder kind moet blij naar school kunnen gaan en heeft sport, spel en schoolspullen nodig om te kunnen meedoen met leeftijdgenoten. Want alleen dan kan een kind veerkrachtig zijn. Blij naar school gaan geeft een kind superkracht.

Samen geven we kinderen superkracht

al 100 jaar