ieder kind straalt

Follow your Sun

Onzekerheid, pestgedrag en faalangst verminderen

Gebrek aan zelfvertrouwen kan onstaan door gebrek aan toekomstperspectief of persoonlijke aandacht, prestatiedruk en hoge verwachtingen of bijvoorbeeld het gevoel niet jezelf te kunnen zijn. Kinderen zijn dan bang om niet goed genoeg te zijn, waardoor zij zich niet goed kunnen ontwikkelen.

Gelukkig kan je zelfvertrouwen ook versterken door persoonlijke aandacht en reflectie, ruimte om jezelf te kunnen zijn en tijd om je talenten te ontwikkelen. Wij vinden dat ieder kind gelijke ontwikkelingskansen verdient en steunen daarom de workshops van Follow your Sun. Tijdens deze tiendelige lessenreeks ontwikkelen leerlingen een positiever zelfbeeld en leren ze op een meer liefdevolle en bewuste manier met elkaar om te gaan. De lessen hebben als doel om onzekerheid, pestgedrag en faalangst te verminderen. En om vertrouwen, de sociaal-emotionele ontwikkeling en zelfredzaamheid van leerlingen te versterken.

Stralend naar de brugklas

Om leerlingen uit groep 8 met zelfvertrouwen en plezier naar de brugklas te laten gaan, geven Follow your Sun trainers 'Stralend naar de brugklas' lessenreeksen op verschillende scholen in Nederland. Deze lessenreeks bestaat uit 10 wekelijkse lessen van 1,5 uur waarin kinderen hun talenten en die van hun klasgenoten ontdekken en leren te gebruiken. Door thema's als 'uitdagingen op de middelbare school', 'nieuwe vrienden maken' en 'jezelf durven zijn' bespreekbaar te maken, worden de kinderen goed voorbereid op deze nieuwe en spannende fase.

Follow your Sun bij jou op school? Meld je aan via de website.

samen geven we kinderen superkracht

Al 100 jaar