100 jaar

Kindervoorpremière film 'Superkrachten voor je Hoofd' in Madurodam

Kindervoorpremière film 'Superkrachten voor je Hoofd' in Madurodam

Kinderpostzegels en Madurodam Kinderfonds nodigen kinderen uit voor film met Dylan Haegens

De film 'Superkrachten voor je Hoofd' beleefde op zaterdag 29 juni de speciale kindervoorpremière in een volle zaal in Madurodam. Kinderpostzegels en Madurodam Kinderfonds nodigden 150 kinderen uit de regio Zuid-Holland uit die om welke reden dan ook een leuke dag verdienen. De film 'Superkrachten voor je Hoofd' leert kinderen hoe ze beter om kunnen gaan met hun emoties en moeilijke gebeurtenissen. Dylan Haegens, YouTuber, regisseur van de film én een van de hoofdrolspelers, was samen met scriptschrijver Marit Haegens-Brugman aanwezig om de film te introduceren.

'Superkrachten voor je Hoofd' gaat over Lev (Finn Vogels), megafan van superheld Healix, die supervillain Snotman (Dylan Haegens) op de meest spectaculaire manieren verslaat. In Lev's dromen en als hij gamet kan hij alles, maar in het echte leven is hij onzeker omdat hij moeite heeft met lopen. Samen met zijn oma die alles durft, gaat hij op avontuur om de échte Healix te ontmoeten en zijn superkracht te laten zien aan de wereld. Naast Dylan en Finn hebben ook Elise Schaap, Bas Hoeflaak en Jeroen Spitzenberger rollen in de film.

Kinderpostzegels

De boodschap van de film sluit helemaal aan bij de missie van Kinderpostzegels: het versterken van de veerkracht van kinderen. Veerkracht is een superkracht in je hoofd en je hart die je helpt met moeilijke situaties om te gaan. Kinderpostzegels zet zich in voor kinderen die te maken hebben met armoede, eenzaamheid of problemen thuis en daardoor een goede basis missen om veerkrachtig te zijn.

Madurodam Kinderfonds

Stichting Madurodam Kinderfonds, het goededoelenfonds van Madurodam, heeft de film 'Superkrachten voor je Hoofd' financieel mede mogelijk gemaakt. Het fonds schenkt sinds haar oprichting jaarlijks 600.000 euro aan projecten en (eigen) activiteiten die kinderen en jongeren inspireren en motiveren verbinding te maken met anderen, actief te worden en iets te doen voor de ander om zo de samenleving een beetje mooier te maken.

'Superkrachten voor je Hoofd' wordt 10 juli door Splendid Film uitgebracht in de Nederlandse en Belgische bioscopen. De film is geproduceerd door Newbe in samenwerking met Haegens Media en gebaseerd op de bestseller 'Superkrachten voor je Hoofd' van Wouter de Jong, die tevens samen met Marit Haegens-Brugman het script geschreven heeft. De regie is in handen van Dylan Haegens.

Together we give children superpower

for 100 years